Fastland, Ica och HM. är jag hemma nu?

Nu vet jag verkligen vad livskvalitet är. Jag sitter på trappen med ett glas citronvatten (enbart i väntan på champagne, men man måste ju förebygga bakfyllan). Som ni kanske förstår så ligger min pojkvän Mac i knät och underhåller innan alla slutar jobba. jag visste inte att mina vänner hade riktiga jobb. Men av någon anledning så har de det och det måste ha hänt under mitt år på vift. Hur som haver, far och jag åkte till ICA innan han skulle åka och golfa. han är ju chef så han kan ju flexa. Dock arbetar karln sjukt hårt ändå, vilket jag inte kan förstå. man gör väl inte mer än vad man behöver. Ica var en upplevelse och en utskämmelse (jag vet att jag hittat på det ordet själv, men det är dags att utvidga det svenska språket). Pappa bestämde sig nämligen för att panta alla flaskor och burkar som vi samlat på oss. Så den lilla direktören såg helt plötsligt ut som gubben som plockar tomburkar ur soptunnor. Kära far, gör detta när jag befinner mig på andra sidan jordklotet nästa gång. I alla fall så inhandlades lunch, som jag då självklart fick tillaga. Dock inte så svårt att göra en kycklingsallad. Pappas kommentar va att det var tur att jag fixade lunchen då han annars enbart äter ute när mamma är borta. Mor min är i Valencia på väskjakt till mig. jag föreslog att hon skulle ta den enkla vägen, typ shoppa på Gucci eller Furla, men hon tänkte sig visst snäppet billigare och går därför runt på marknader. När ska hon lära sig? Med noga instruktioner så tror jag dock at hon kommer lyckas. I många fall är ju de billiga väskorna mycket snyggare än de dyra. (Nej jag kan inte heller förstå att just jag sa detta). Det är en liten safening eftersom jag idag var tvungen att shoppa en klänning på H&M för 98 kronor. Bara för att shoppa liksom. Jag har inte shoppat något annat än tops på HM sedan Lenin levde. men jag har ju sommarlov. Nu bränner min älskade dator i knät så jag tror jag ska lägga in honom, men jag återkommer snart egen med fler spännande utdrag ur en strandsatt gotlännings liv. 

Sommar Sommar Sommar

Nu gör jag inget annat än ser fram emot min hemkomst. fastland, stadig mark och massa att göra. Det betyder: mycket färre middagar framför tvn ensam, diskmaskin (om jag inte är hos John, men då får ju han diska), fik@ som kan laga min mat, pappa att hacka på när jag är på dåligt humör, grillningar i trädgården, fotbolls EM - och jag skulle kunna fortsätta hela dagen men jag tror ni har fattat. Jag längtar. Så nu efter ha förbrukat en regnskog eller två i form av hushållspapper för städningens skull sitter jag i soffan och äter lite godis och hoppas att det snart är något bra på tv. Men det vet ju jag redan, för den mest omfattande och viktigaste kunskap jag erhållit under mitt första år på Gotland är att jag kan tv- tablån utantill. Se där, vilken otrolig bedrift. Så ring mig om ni inte har tvtidningen hemma, jag kan för en slant uppge alla program/dag. Mervärde kallas detta. Tentan för övrigt tog 1 timme och 6 minuter. Det kan ju aldrig båda gott. Men när jag skriver en tenta sätter jag pennan mot pappret och bara skriver och skriver och skriver. och kan jag inte frågan när pennan träffar pappret så kommer jag aldrig kunna den. Så de så. Nu är jag bara 5-8 sidor analys ifrån ett fantastiskt sommarlov som jag hoppas ska bjuda på mer eller i alla fall lika mycket som förra sommaren. Mina planer är ju självklart att jobba, träffa en snygg kille på en bänk vid hotellcompaniet den 30/6, fullständigt hänge mig åt fotbolls EM, och dricka en och annan drink på många olika ställen. Vid spridning av spritdrickandet kanske folk inte kommer lägga märket till hur full jag verkligen blir när jag blir full. Men det kanske inte är en nyhet för andra, bara för mig. Nu ska jag lata mig. Jag tänker nämligen inte plugga förrän på söndag eller kanske måndag. Och som avslutning på detta första år på Gotland kommer jag i sedvanlig ordning bege mig till Wallers för en mindre vinfylla. Dock flyger jag 09.00 i morgon så jag bör ju ta mig upp. Far min hämtar mig, så jag ska försöka vara respektabel. Dock kommer ju bakfylla vara ett ganska stadigt tillstånd under sommaren, så det är väl bäst att han vänjer sig vid att jag luktar gammal sprit. Hah. 

Bord för 4, tack!

Plugg, plugg, plugg. herregud. Nu är det bara en timme kvar av plugg sedan lägger jag av. Tror stenhårt på teorin att man inte kan lära sig någonting efter klockan nio. Undrar bara vad jag kommer löra mig innan klockan nio? Den som lever får se. 

Måste tydligen klargöra en sak här i bloggen. Pappa och Per har nu gjort en vändning och helt plötsligt är mat med dottern relevant. Tacka fan för det. Synd bara att Madde ska med, det är ju annars så skönt när allt är centrerat kring mig. Dock hamnar hon alltid i skymundan i min närvaro. Love you sis=) Ja, ja det blir i alla fall en middag på Fik@ tror jag och sen ska jag nog göra hamnpremiär. Mina tidigare förnedrande rader om Madde har hon förtjänat eftersom hon ringde från balkongen på Lotsen. kanske nyköpings bästa spot om man gillar att glo på folk. och själv satt ajg och läste om bidragskalkyler hit och självkostnad dit. Tvi. Nu är Cops redo igen, tack och hej. 

Bord för 1, tack!

Några rader innan Gilmore Girls. Jag har nämligen tv-paus, något som jag absolut inte förtjänar eller borde ha när det bara är en och en halv dag kvar till tentan och motivationen har inte varit på topp. Det är ju synd om man ska misslyckas med det sista man gör på terminen. Dessutom är ämnet ganska intressant, men väldigt omfattande. Så om en liten hemlängtan skulle kunna lämna min kropp kanske allt skulle bli bättre. Undrar varför jag längtar hem egentligen, då min familj tycks ha förskjutit mig. Jag ringde far igår för att föreslå en familjemiddag på en trevlig restaurang på fredag. han sa att det typ lät trevligt men att mamma är i Valencia och Per ska tydligen slagga hemma hos oss för att gubbarna ska spela golf på lördag morgon. Så då tyckte väl jag att Per skulle kunna vara mammas ställföreträdare, men de ska ju självklart spela golf på fredagen också. Typiskt bankgubbar. Vad har hänt med världen? Vem tackar nej till färdiglagad mat och gott vin för att svinga någon slags stålpinne som man inte ens är speciellt bra på. Typiskt baby-boom generationen. tacka veta jag Y-generationen, det är i alla fall lite fart ock fläkt bland oss. Så det slutade helt enkelt med att jag bad gubben att lämna lite pengar så ska jag boka ett bord för 1 och fira mitt eget sommarlov. Jag behöver inga människor omkring mig. Jag är en strong independent woman. Så det så. Dock får jag torgskräck när jag ska gå in på restauranger ensam så jag vet inte riktigt hur jag ska komma in, men det löser sig. 

Stress och/eller press?

Det känns som att jag inte kommer skriva ner allt för många rader i bloggen förrän jag landar i de normala människornas värld, det vill säga på fastlandet. Jag ska ju faktiskt plugga till tentan på torsdag, sakta men säkert lär jag mig minimalt. men varför stressa? Det kan jag väl göra när jag arbetar 20/h om dagen och har tre ungar och måste hinna med lunchyogan och förhoppningsvis måste jag också hinna köra min äkta man Ronaldo till träningen.  Att vara student är ju kanske inte det jobbigast jag gjort rent fysiskt, men psykiskt är det jobbigt. Det är därför tur att jag har min älskade tv och en mobiltelefon som går varm. Igår försökte jag och Fanny lösa livsdilemman. Vi kom inte så långt, vi fnissade mest åt att hon har varit full. Det är alltid roligare än att lösa massa problem genom att skjuta upp till morgondagen. 

Ett kort referat om gårdagen är inte nödvändigt. Jag lämnade inte lägenheten och det var ju min bästa tv dag, så jag antar att ni kan föreställa er att jag satt apatisk i soffan tills jag somnade. Lördagen var lite mer händelserik. Dock inte allt för mycket drama. Jag, Jossan och Patrik åt en mycket trevlig grillmiddag och drack vin, i normala mängder. Skulle vilja tracka Patrik med ca 2000 ord just nu, men att vara allt för elak mot människor med ångest är för lågt till och med för mig. Låt oss bara kalla honom dramaqueenPatrik i någon månad så känns det som att my work is done. Hur som helst, det var supertrevligt och Johnnie anslöt efter en stund, men kvällen slutade vid tolvsnåret och då cyklade jag hem i lugnanro med en liten vinfylla i kroppen. Patrik blandade även en Redbull&Vodka som var något i närheten av Romadrinkarna så jag kanske får ange detta som en liten anledning till någon slags minifylla. men jag vaknade utvilad på söndagen, redo för att plugga. NOT. Vem försöker jag lura? Nåväl nu luras jag inte och jag ska faktiskt gräva ner mig i böckerna nu i exakt 43 minuter till. Sedan är det tv-paus. Man vill ju inte bli utbränd. 

Vuxensjuk

jaha, då var man i ett stadie som man är van vid som student. vi har ju så mycket press på oss så man blir ju lätt vuxensjuk. Måste ha varit nåt i vinet på Wallers igår för jag har verkligen ont i huvudet idag. jag lider även av insomnia, jag vaknar klockan 07 efter alla mina utekvällar. Och igår skulle det ju inte ens vara en utekväll, det skulle vara en kväll ute med några glas vin. Det blev någar glas vin, beroende på hur man räknar några. jag tror att jag talar om begreppet ungefär från 1-10 glas. Det känns ju rimligt. Antalet från igår är dock inget jag kommer uttala mig om, det var ju svårt att räkna eftersom det var flaskor i början. Nåväl, gårdagens dåliga inflytande på mig och Yasmin har bidragit till att kvällen fantastiska planer har ställts in och vi hoppas på en bättre dag i morgon. Jag måste även plugga i morgon så jag tror att en kurerande kväll kan vara bra för fröken Gustafsson. Sedan har jag som en outlaw laddat ner ca 8 filmer idag så någon måste ju vara bra. Visst? Gårdagen bjöd inte på några skandaler, det handlade mer om tjejsnack och irriterande gotlänningar. Synd bara att jag faktiskt är sjuk eftersom det egentligen borde vara obligatoriskt afterwork om någon timme eller så, sedan skulle vi ju grilla för att senare dansa loss på HP. Men nu får jag mer leva med att jag förmodligen inte alls kommer gå ut i det fina vädret under dagen, om det inte är så att jag får mostercravings efter socker. Det är ju inte omöjligt. 


KlantMadde

Herregud, Madde har precis skaffat sig ett extra mellannamn. Det är klant. Hon ringde från någon konstig telefon för cirka en timme sedan. Puckot har låst in nycklarna i bilen, med allt hon äger. Alltså: inga pengar, ingen mibil, inga cigg. ha ha ha. Vilket pucko. och självkloart så ringer hon sin syster på Gotland så  hon kan utnyttja min kära John. Så den stackarn som va på Lotsen och jobbade fick ta sig hem, duscha för att sedan ta sig hem till familjen Bergquist för att få nyckeln till vårt hus för att sedan hämta en nyckel. Mamma är liksom på golfbanan och leker golfproffs med Alan Harris och pappa "jobbar" säkert med något viktigt. (Kvällsjobb för pappa är säkert spritfest). Själv fick jag mig bara ett gott skratt extra idag. Nu ska jag rulla mot Wallers. See you suckers. 

Uppmaning: Gör mammorna till tonåringar!

Hej allihopa! Det är en bra dag idag. Skolan är avklarad, jag tänkte nu äta en trevlig lunch, jag har hämtat ut en tenta och jag har bokat biljett hem. Se upp Nyköping, jag landar nästa fredag 09.30. Sedan ska ni få stå ut med mig i 12 veckor. Hihi. Men jag kommer sakna min vackra lägenhet, mitt vardagsrum är finare än alla andras. Så jag får skicka dagens ros till farbror Lennart som tog sig från Eskilstuna för min skull och så får jag tacka far min som kämpar med att faktiskt lära sig någonting om hemarbeten. Far borde också vara stolt för att jag klarade externtentan med råge kan man säga, vilket gör att jag kanske brås lite på honom. Detta är inget erkännande utan spekulationer. 

Susanne skrev någonting intressant igår. Att när barnen flyttar blir mammorna tonåringar på nytt. Det är ju sant. Men vem kan klandra dem? Så som mammor ställt upp i lite för många år och stått ut med tonåringstjejer som inte alltid är helt okej. Jag var dock en bra tonåring förutom några vändor till Näverkvarn och kanske lite alternativa människor som "vänner". Vad gör man inte för att vara cool? Den livshistorien tar vi dock en annan gång, kanske att jag måste skriva en bok om den. Madde däremot var ett monster och är kanske fortfarande det. Så självklart skulle jag börja leva livet när ungjävlarna drar. Jag måste väl också säga till Susanne att hon verkligen behöver vara en tonåring igen, för no affence Hannah, men du är 18, tjej och har en vilja som är starkare än hulken. Det säger en hel del. Nu vankas det lunch och ekonomiska kalkyler, för jag är ju vuxen och tar ansvar för min utbildning. Det är dock vinet som motiverar idag och ingenting annat. 

Skrivkramp genererar korta inlägg

Eftersom jag har skrivkramp på grund av gårdagens inlägg får ni hålla till godo med ett kort ett idag. Dagen har väl inte bjudit på några spännande inslag, mer än att jag för fösta gången hållit min egenuppsatta deadline i två dagar nu. 100 sidor skulle läsas varje dag e kalkyleringsboken. Sagt och gjort. Jag ska klappa mig själv på axeln innan jag somnar in ikväll. 

I övrigt har jag haft ett kort samtal med min mor. hon är lite rolig ibland, på ett absolut positivt sätt. För tekniskt sett är vi bara två personer i världen som vet att jag och Cristiano Ronaldo är ett par. Så hon ringde glatt i dag och frågade om jag skulle kolla på min "grabb". Självklart ska jag det. Den bästa stunden är ju innan matchen när man kanske kan få se den lilla goingen i kostym. Sedan försökte jag övertyga mamma om att hon orkar kolla på hela matchen och jag trodde fast och bestämt att den började klockan åtta, så det borde ju hon orka. Mamma propsade på att den minsann börjar 20.45. Eftere några minuter efter samtalet ringde hon upp igen och var lite självbelåten och sa: Jag skulle bara säga att jag hade rätt och du hade fel. Den börjar 20.45. Sedan la vi på. Vem är egentligen vuxen av oss mamma?

En helg med ALLT

Innan jag börjar med tentaplugg bör jag ju blogga några rader om helgen. men först och främst: Grattis till mig på min namnsdag. Detta borde firas så vi får väl se vad som händer under dagen. Kanske kommer den firas med 300 sidor ekonomistyrning, men vem vet. 

Far och farbror har nu lämnat mig. Det har varit trevligt att ha dem här och lägenhetens kök och vardagsrum är nu gudomligt efter renoveringen. Jag har ju känsla för inredning, så jag kanske ska skippa den tråkiga ekonomin och söka till någon mer kreativ skola. Men jag vill verkligen inte lämna denna lägenhet. Den får flytta med mig den dagen jag lämnar öjn. Det enda negativa med besöket de gjorde var att jag blev utsedd till någon slags husfru. Här skulle det handlas mat, maten skulle lagas och jag fick till och med diska. ALLT. Så nu har jag bestämt mig, när jag blir rik ska jag verkligen ha städerska, kokerska och det självklara: en poolpojke. Det sista är kanske det viktigaste. han kommer förmodligen vara italienare, heta Paolo och springa runt i speedos. 

Nu till den gångna helgen. Vi kanske ska börja med fredagen så vi är i kronologisk ordning. Det kan dock finnas luckor. Nåväl, Madde anlände vid 13-tiden. Jag stod på flygplatsen med en handskriven lapp där det stod "Fröken Madde". Det kallar jag välkomnande. Sedan var det ju också så att jag skaffat fram en privatchaufför, i form av Jossan. Som betalning fick hon lunch, dock konstaterade vi snabbt att en vinlunch skulle vara på sin plats. Så i ilfart (inget som händer Jossan varje dag) åkte Jossan till systemet och köpte några hof och två flaskor vin. Dessa var slut vid fyra då Patrik kom och hämtade oss för att sedan köra ner os till Hamnplan för den otroligt viktiga afterworken. Det var dock en lugn sådan, och lilla fastlänningsMadde bara gnällde och gnällde om att det var kallt, För oss som bott på Gotland i snart ett år var det som en varm sommardag bara man lindade in sig i en film. Madde däremot höll på att dö med tre filtar. Sedan skulle kvällen improviseras, så efter ett ganska bra intag av vin började det planeras inför kvällen. Madde hade tydligen lagt in obligatorisk Hockey, något som inte fanns med i mina planer. Men jag gick med på hennes villkor. Då återstod bara en sak, vi var tvungna  att skaffa fram sprit. Det betyder alltså att Carro fick sätta sig på Jossan cykel och cykla till den öfre, lite finare, delen av Visby för att slita åt sig en flaska Jack. Sagt och gjort. Dock kändes det som att jag cyklat tour de France för  att Jossan cykel är byggd för dvärgar med muskler. jag är en kvinna utan muskler. Jaja, nog tjatat om det, jag tror hon fattat att hon måste höja sadeln. Och under tiden jag var hemma gick M & J och spontanshoppade mat på ICA, väl påverkade av alkohol. dock lyckades de shoppa på sig bra grejer och dessutom charma två killar till att göra oss sällskap (hur de nu lyckades?!). Det var kanske inte dock så dramatiskt eftersom det var Johan och Adde, men ändå. Efter en utsökt Middag gick vi hem till Adde för att kolla på hockeyn. Matchen  vet ju alla hur den slutade, och väl vid avblåsning var även Jacken slut. Då la vi benen på ryggen och småsprang ner till hamnplan för att dansa sista halvtimmen. Enligt den relativt säkra källan Patrik såg vi ut att ha roligast men dansen var kanske inte direkt So you think you can dance-material. Jag tror dock att han har fattat fe. Det vi gjorde i vår dans måste ju ses som konst med kroppen. Det kändes så i alla fall. Kvällen avslutades med lite drama, där Jossan ALLTID hamnar i mitten, helt obefogat. Jag och Madde däremot avslutade kvällen med Två hamburgare utan senap och isvatten. Donkan har för jävla fint vatten ska ni veta. Sedan släpade vi oss hem för att leka lite med en leksaksbil i trappan och Maddes traditionella "somna i fallet". Hon hann dock slänga alla mina utrivna kläder på golvet först. Tack syster. 

Lördag morgon. Jag vaknade klockan sju och kunde liksom inte somna om. Jag var dock snäll och lät Madde sova till 10.30, sedan gjorde jag en stagedive på henne för att hon skulle fatta att jag behövde sällskap. Sedan bråkade vi lite om vem som skulle gå till bageriet och köpa vitt bröd och kanelbullar. jag vann och slapp därmed handla. Efter denna eminenta frukos begav vi oss till Gutavallen för att kolla på stjärnspelaren Addes match i Gotlandsfyran. Han va med från start, men efter 30 sekunder, i första bollkontakten skadade han sig. han har därmed pensionerat sig från sitt liv som atlet. Vi som satt på läktaren planerade dock mer för kvällen. Planen blev enpowernap och sedan middag hos Jossan. lika utsökt mat som på fredagen lyckades vi framställa. Dock var denna middag en ren tjejmiddag, vilket betyder att nästan allt mellan himmel och jord diskuterades. Sedan följdes detta av lite sminkning och spontandans i köket innan vi återigen begav oss till Mejjan. Vi lyckades nästan dra i oss en bag-in-box innan vi stapplade ner till Wallers för att dricka en fantastisk StrawberryDaquiri. Jossan lyckades dock spilla på sitt vita linne. Vilken talang. Efter detta pitstop rörde vi oss mot Munken, men innan vi kom fram lyckades vi posa mot ett träd. Inte ens så var vi sensuella modeller. jag försökte mig på ett svanhopp, fotot visar dock mer en strandad val som gör allt för att ta sig tillbaka till havet. Munken var kul, men ingen hit. Efter någon slags fotoorgie utförd av Jossan, Madde, Johan och Jesper lämnade vi detta ställe bakom oss för att återigen gå till Donkan för två hamburgare utan senap och en stor isvatten. Sedan var det långt hem. Madde kollapsade och tog av sig skorna och gjorde några sjuka poser som kommer presenteras i bloggen när hon väl skickar över dem. Sedan lekte vi med leksaksbilen igen sedan kraschade vi i sängen. Med en stadig bakfylla började Madde planera hemresan. Efter en otrolig flottbomb bestående av pizza fick hon skjuts av Patrik till flyget. Off she goes, men det va inte sista gången hon drack sprit i Visby. 

 
Eftersom jag nu slagit rekord i att skriva i bloggen ska jag försöka att slå rekord i att plugga. Tack för en underbar helg syster och Jossan. Lets do it again sometime. 

Materazzi santo subito

Parmaskinkan gjorde inte sitt jobb. Jag ska skratta åt dem hela vägen till serie B. Jag kan skratta åt att Zlatan har varit skadad allt för länge men att hans dag som fotbollsspelare just denna söndag bådar gott för EM. Men han förstörde drömmen om ROMA som mästare. Jag kommer aldrig förlåta honom för detta. 

Innan matchen sade en känd italiensk fotbollsprofil: Materazzi santo subito. Det betyder helgonförklara Materazzi. Inte för hans skills på planen utan för sin missade straff mot Siena. Det fick mig att le, men leendet avtar allteftersom matchen i Catania fortsätter. Roma tappar och nu i skrivandets ögonblick är det 1-1. over and out. Men som en sista grej Doni per presidente. 

Helgens alla tokigheter kommer under kvällen eller i morgon. jag ska ju leka tapetserarassistent med Far och Farbror i huset. 

Den duktiga dottern blickar mot helgen

Nu sitter jag som ett barn på julafton i soffan. Det är märkligt för det är bara Madde som kommer på besök. En syster jag känt i 22,5 år. Jag är lite märklig. Jag har städat som inför en date och jag har duschat, peelat mig och smort in mig. kanske va det lite för min skull också. Jag tror dock att jag peelat bort all min brunhet så nu kan Madde inte komma hem till Nyköping på söndag och berätta hur brun jag är. Men hon kommer förmodligen kunna berätta en hel massa fylle-historier. Det ska bli spännande. Jossan, min kära vän, är så snäll att hon ska hämta Madde på flygplatsen. Det innebär att Madde tjänar ca 105 kronor, vilket motsvarar 3 glas öl eller vin på HP. Man måste ju tänka i de viktiga termerna. Vädret är ju kanske inte riktigt som planerat, det blir ju ingen playa, men ändå. Då finns det ju en anledning att värma sig med sprit. 

Under gårdagskvällen och morgonen har jag tittat på filmen "Why Did I Get Married?" Underbar film, dock hade den ett problem, eller det kan vara min dator som har ett problem. Ljudet var nämligen inte synkat med filmen, men jag var fast besluten att se denna film. Jag va liksom inte på Gudfadern humör. Och mitt nerladdningsbibliotek är kanske inte det största i Sverige. Tror inte att polisen kommer att jaga efter mig direkt. Men jag gör ju mitt bästa. 

Efter denna galna helg ska jag ju vara lite produktiv också. Det blir tapetsering i vardagsrummet och köket. Jag tror det kommer bli grymt. Allt är egen design så jag försöker verkligen lita på min förmåga. Sedan ska jag också vara en duktig dotter på söndag och baka en kaka och koka kaffe till far och farbror. Mamma får dock stå för receptet, mina skills på den fronter är ju kanske inget att skryta med. Jag skulle nog knappt klara en shake and bake. Nåväl, jag ska verkligen försöka. Sedan ska jag försöka att inte låta far min gå mig på nerverna. Lika troligt som att jag blir president i USA.  

Uppvärmning är viktigt

Innebörden av uppvärmning är viktigt. Jossan måste lära sig detta. Vi blickar mot en galen helg, och hon blir bakis på ett par glas vin. Det är inte bra. hur ska hon då klara en tvådagars med all-in? Vi får helt enkelt vänta och se. Jag själv värmde upp med att trampa i klaveret, nykter. Vi pratade en stund om Tobbe och hans bror. Lite ytligt om utseende, kropp och så vidare. Jag gjorde ett konstaterande. "Han är snygg för sin ålder". Tobbes bror är född 1981 medan jag på var och en på mina sidora hade en person född 1979 (Yasmin och Lillis). Lite trängd situation. Sedan försökte jag rädda allt och säga: Jaha, men jag trodde att han va typ 30. You do the math. Som tur är tror jag att de båda tycker om mig även idag, men kanske att jag kommer få äta upp detta. Tobbes uppvärmning var att börja tjafsa med en lite överaktiv skåning som bör söka sig till sluten vård eller anger management. Han tände till på "Sälj Skåne till Danmark" och skulle helt enkelt slåss. Jag hoppas de är kvar på fredag, för då ska ju Jag, Madde och Tobbe enligt tradition slåss på McDonalds. Det är lite av en höjdpunkt. Jag får ta på mig mina snabba skor så jag kan springa fort. Vet dock inte riktigt vilka pumps som är mina bästa löparskor eftersom jag förmodligen inte ens kommer kunna gå i dem runt tolvsnåret. Wish me luck. Dock kollade jag in lite teknik i morse då jag bevittnade dokumentären av MacIntyre "Chealsy Headhunters". Fotbollsvåld måste ju fungera på donkan. 

För övrigt så försöker jag koordinera mitt liv, städa och plugga samtidigt. En måste bort. Det blev pluggandet. Men jag har i alla fall aktivt styrt med e-fakturor, frysning av gym-kort och ett tappert försök att säga upp min radiotjänst. Gick inte så bra. Men så fort jag är på fastlandet kan de förvänta sig ett nytt samtal. Och sickan, jag har en plan. Den kommer inte misslyckas. Nu ska jag arkivera papper och lyssna lite på Eros. Alltid uppiggande. 

EM - mina uttalanden

Nu ska laget presenteras. Jag sköt upp pluggandet som jag hade planerat. Jag hade avsatt 1,5 timmar, det blir 40 minuter. Dagens skräll är kanske inte laget, för det vet jag inte vilket det är ännu, utan det var att Sofi fahrman fick presentera matchstället. den lilla puckade blondinen bad kostymsnubbarna att klappa händer åt de tre spelare som presenterade matchstället med mera. Herregud de klappar ju inte ens åt Lagrell, vem tror hon att hon är? För mig kommer hon fortsätta vara den lilla puckade blondinen fastän vi delar intresset kläder. Men bruden borde skaffa sig ett jobb och inte bara blogga om H&m:s kläder. Det kan ju jag också göra, emellan mitt dagliga inplanerade tv-tittande. 

Nu är det sagt. Jag återkommer med fler sågningar i framtiden. kanske av truppen för jag antar att gubben kommer starta med Anders Svensson i stället för Kim. Det är något som jag kommer lagstifta om när jag blir diktator. Men då behövs ingen lag, för jag kommer vara lagen. Och Anders, han kommer ALDRIG vara med. Aldrig Anders. Han kan ju till och med ögonfel. Grabben ska kanske sitta hemma och lära sig fokusera blicken innan han tror att han kan spela fotboll. man kan inte leva på ett frisparksmål man gjorde för 4 år sedan. 

Caroline revolutionären

Idag loggar jag in i mitt liv igen. Just idag är det till stor del problemfritt. Dock är jag trött och jag har ingen förståelse för varför. Har varit en duktig flicka och studerat flitigt. Not. Men jag har i alla fall läst en del om ekonomistyrning eller vad det nu är jag ska lära mig. Jag försöker förstå fasta och rörliga kostnader. Själv önskar jag dock att allt var gratis och att kostnader elimineras. Jag kanske ska börja bygga upp ett revolutionsparti där vi arbetar för att allt är gratis. Ska fila på detta i eftermiddag. I övrigt är planerna för dagen få. Nu när vädret inte längre kan bränna sönder min kropp får jag väl helt enkelt leva mitt liv som vanligt, på soffan. Inte mig emot, men allvarligt va har hänt med tv-måndagar? De gör mig så besviken. Det enda sevärda är ju CSI, men eftersom min bok är så gripande kanske jag helt enkelt får läsa ut den idag. Undra hur mycket till liv man har när man kan läsa ut en bok på fyra dagar utan problem. Kanske att jag ska skaffa mig vänner. Eller så är det helt enkelt så att när jag inte super ner mig får jag betydligt mer energi till att verkligen göra saker som jag gillar. Det kan vara en teori, men jag ska inte gräva djupare i den. Jag gillar ju liksom att supa ner mig. Dock går denna veckas vardagar ut på att bygga upp kroppen inför helgen. För då kommer den brytas ner. Vi vet ju alla hur det kan sluta när systrarna Gustafsson ska roa sig. 

Logga ut

En snabb tanke kom till mig. Ofta önskar jag och säkert många andra att man hade en mute knapp på vissa mnniskor. Som när pappa tjatar om att hushålla med sina resurser, bygga buffertar, ställa in cykeln när det regnar, städa, plugga, ja listan är lång. Dessvärre har han ingen. Med det är inte poängen. Ibland vill man också ha en off knapp vad rör vissa saker i livet. Men idag slog det mig. jag vill ha en logga ut knapp. Chansen att trycka sig ifrån den värld man lever i men alltid ha chansen att komma tillbaka, med användarnamn och ett lösenord. Det skulle ju kunna motsvara ett namn och ett nummer, kanske mitt personnummer. Men idag önskar jag att jag kunde logga in på någon annans livskonto. Nåväl, nu har jag svamlat klart. 

En söndag i ensamhetens tecken

Då var det dags att skriva lite igen. Jag sitter i min ensamhet, min valda ensamhet, och kollar på fotboll varvat med lite läsning i en otroligt bra bok. Dock sitter jag i soffan, med en filt över mig. Solen tog tydligen kol på mig igår, jag försökte läsa en stund på balkongen men smärtan i min hud tillät inget sådant. Så det fick bli soffan, enligt tradition på söndagar. inte mig emot. Om en knapp timme börjar alla favvo program och tills dess ser jag på upplösningen av Serie A. Forza Roma, men det visste ni ju redan. 

Gårdagen blev lugn och trivsam. En stillsam grillning hemma i Tobbes trädgård ledde till en tom vinflaska (Jag och Y delade!) sedan färdades vi till nya bekantskaper där det slank ner en och annan Jack&Cola, närmare bestämt två. Sedan ett trivsamt glas vin på wallers, med tjejsnack, som  på något sätt börjar bli en helgvana. det är verkligen en vana, nästan ovana, som jag älskar. Vinet smakar bra, jag har alltid trevligt sällskap och personalen är fantastiskt. kan detta vara mitt nya Fik@? nåväl, ingen kan väl konkurrera med "stället som har allt" men Wallers kan få agera substitut. Detta är alltså helgen utan extremfyllor och söndagsångest. Allt sådan sparas till nästkommande helg. och är livet allt för jävligt så kommer ju Pappa och Farbror Lennart ner på söndagen så då kan jag ju ta ut min ilska på dem. dock ska jag nog agera den snälla dottern då de kommer för att ge min lägenhet en makeover. Vem vet jag kanske kommer ha en tavla eller två på väggen?

Nu ska jag återgå till tvtittandet. efter att ha trakasserat min syster och Therese med flertalet telefonsamtal ska jag nu stänga in mig i tystheten. För telefonen är tyst, men jag hoppas fortfarande på att den ska ringa och att jag ska få höra det jag vill höra. Men lycka är ju inget man kan kräva, bara något man kan hoppas på. 

Rosa i en helt annan bemärkelse

Livet är rosa, jag älskar rosa, jag är rosa. Visst är min färg på bloggen underbar? (ni säger jaaa för er själva) Jag svarar: Jag vet! Därmed tänkte jag att varför inte göra allt i mitt liv rosa då även mig själv. Jag blir tydligen precis som pappa, snyggt röd. Min hud är allt annat än brun (John, du läser brun) jag är bara rosa. Det kommer att bli en kamp at somna i natt. Men det är de värt. Jag har nämligen infört beach 2008. Det innebär att vi lite blekfeta gömmer oss på stränder där inte allt för mycket folk passerar. Sagt och gjort. jag och Y tog cyklarna och gled iväg. Men innan det bar av passade Y på att köpa lite solskyddsfaktor. Hon har inte känt mig så länge, så hon köpte nr 4. I serien med alla dessa krämer finns det upp till 50. Den lägsta är 2. Hon satte ribban. Så nu ska jag softa en stund, försöka leva med smärtan för att sedan åka och grilla. Det blir lite vin i dag också, eftersom nästa helg är helgen då det händer. Då kommer inga löften med 3 glas vin på en kväll. (det blev dock 5 glas igår). Nästa helg går vi all in. I cant wait. 

John blir inte brun, men det blir jag

Dags att testa något nytt. Blogga på balkongen i stekande sol. Jag sitter verkligen och tänker på alla som har jöken i eftermiddag och så tänker jag självklart på alla som sitter inne på sina kontor. Eller inte. Jag tänker bara på mig själv och min extrema bränna. Visst är den inte existerande ännu, men det kommer. John den lilla grisen hånade mig igår när jag sa att jag suttit i solen och jag kanske inte tyckete att jag va super brun. Hans avundsjuka är oklädsam eftersom han va i Thailand i 51 dagar och kom hem som en svensk som aldrig åkt iväg. Hah, nu fick jag det sagt. Jag ska i alla fall bli äckligt brun innan den 5:e juni så Johns avundsjuka kan växa lite. Eftersom jag kan bli brun.  För övrigt så bjuder dagen på en fika med Calle innan han åker till Stockholm. Sedan är det obligatoriskt after-work på hamnplan. Jag har försökt lova mig själv att jag ska dricka 3 glas vin. Undra om jag menar i timmen då eller på hela kvällen. det återstår att se. Sedan i morgon ska jag och Yasmin hitta en plats som är obefolkad här i Visby. Badsäsongen är ju liksom inte riktigt min säsong. jag gillar vintern med dunjackor så att man kan dölja fetheten och det är även ok att vara vit på vintern. men nu är det bara pressure. 

Bu är Macen så varm att jag måste avsluta. Jag ska försöka att inte trilla idag och jag ska nog heller inte paja glas. men inga löften. Ska kanske inviga Wallers uteservering. Då får det helt enkelt bli 4 glas vin. no more no less. Eller?

Glaskross och trapptrill

Åhh nu är myskvällen med Pang slut. jag har haft cravings hela dagen efter pommes frites och korv. Så en icke så uppstyrd middag blev det. och det smakade precis så som jag tänkte mig. Flottigt och gott. Det är kärlek. Jag drack vin igår, blev full alldeles för tidigt men vad hade jag väntat mig? Sedan lyckades jag under stockholmsderbyt tappa ett glas med chilinötter på det hårda stengolvet så det gick i 1000 delar. Vet ni va det sjuka var? Ingen märkte någonting. Så efter typ 5 minuter va jag tvungen att bikta mig hos Yasmin och blev då självklart högröd i ansiktet. Det suger att göra bort sig, men vad händer inte med lite vin i min kropp? jag lät dock kvällen plana ut med sjukt mycket vatten. Tur det för annars hade mitt liggsår efter nästan två terminer i Visby vart större än förväntat. Jag har myst för mig själv på min balkong hela förmiddagen och nästan läst ut min bok. Dock försvinner solen nästan exakt klockan 13. Därför funderar jag nu på varför de som byggt huset placerat min balkong fel. Jag ska ju ha sol hela dagen. jag känner mig lurad och ska nu ringa den gamla ägaren och kräva tillbaka en slant. hur kul är det att vara blekfet tror ni? Jag kan väl i alla fall få vara fet och brun. Det borde ju nämligen vara så att vi med lite större träffyta borde ha större chans att bli bruna. Fler strålar träffar ju. Detta skulle jag kunna forska vidare i. Kanske resulterar detta i ett nobelpris. Det får man ju pengar för så det skulle vara på sin plats. Att vara fattig student suger, för er som inte vet. Jag hade ju i alla fall råd med pommes vilket glädjer mig en del. Fyllan från igår, som inte var så allvarlig och definitivt inte planerad, har hängt med i dag. jag trakasserade Yasmin större delen av eftermiddagen när hon skulle plugga. Men jag kan ju inte hållas ansvarig för min damp. Jag avrundade hela grejen med att trilla i trappen på väg upp till lägenheten. Graciös är därför inte mitt mellannamn. men jag är glad ändå. 


Nu ska jag kolla på Catania-Roma och vänta på att John ska ringa. Jag har saknat hans röst så mycket hela dagen. Men tydligen så går psycona på hans jobb före mig. det är ju sjukt. Måste även passa på att säga grattis till Carina. Hon blir snart nyköpingsbo och så har hon tagit vuxenbeslut. Jag är stolt som en mor och glad som en vän. 

...

Jag ville verkligen blogga, ha roligt och försvinna in i skrivandets värld. Det blev inte riktigt så. Jag försvinner in i bokens värld i stället. I den världen kan ingen ta ifrån mig min lycka. Tänk att allt ska vara så svårt och tänk att vissa gör det svårare. Några ord hade löst allt... men jag fick dem inte. 

07.30 är inte 13.00

Hej hopp. nu ska jag snart studera, och det är mycket. eftersom jag sög på extern tentan måste jag helt enkelt plugga ihjäl mig denna sista kurs. kan det bli värre? Ja det kan det. Klockan i mitt huvud var inte riktigt korrekt idag. jag fick för mig att jag skulle börja skolan klockan nio. Tji fick jag, jag börjar ju klockan 13. Så när jag stod i duschen i morse insåg jag att jag bara var några timmar för tidig med mitt uppvaknande. Jag la mig och kollade på film och somnade in igen. men det gjorde mig så trött så nu har jag bomull i huvudet. Efter en mindre lunch och diskande ska jag nu försöka tagga till mig så jag kan förstå någonting de kommande tre timmarna. We'll see. 

Tillbakakomsten till ön känns bra. Nu börjar detta verkligen kännas som hemma vilket är underbart. Sedan är Visby en mycket vacker vårstad så det gör ju saken bättre. Jag ska försöka blogga med inspiration i eftermiddag, men ni få läsare som läser detta, hoppas inte för mycket ni kan bli lurade. Även om solen skiner är jag kanske inte lika inspirerande som det, det har ju sina anledningar men de kommer inte presenteras i bloggen. varför prata om mig när man kan prata om andra. kanske att jag kan få Jossan att göra bort sig idag så att jag har någon att tracka.  

No one

Efter en dålig dag har jag insett vad en flicka i ett ledsamt tillstånd behöver. Inte mindre en tre saker. Det är: En riktigt bra vän som kommer till en med vin och godis och berättar att det är helt okej att dricka rödvin när man är själv hemma en söndag."That what friends are for". I övrigt har helgen i Nyköping varit riktigt bra. Att jobba på fik@ var stundtals fantastiskt och precis som förut. Palle flippade i köket, som ännu inte har några dörrar vilket gör att även gästerna får vet hur mycket skäll man kan få, obefogat. men när köket är stängt är Palle allas våran mysfarbror. Tony är min homo, och jag hans homie. Han skulle vilja se det tvärtom, men eftersom jag styr min blogg så styr jag även detta uttalande. Vi hade sjukt kul. Mina slinkor var på plats, en på fredagen och en på lördagen. Det är skönt att få känna sig som en chef. Självutnämnd och allt. Stavros är fortfarande den enda personen som jobbat inom restaurang i över 20 år som kan få tre stora stark till två päroncider och en pepsi max. Att jobba med Madde är alltid lika roligt, skönt att ha syrran där om man måste flippa om något går fel. Dessutom är hon lätt att hacka på. Funderar dock över hur hon kan reagera så start på att stavve är invalid, slö och döv. Detta har vi vetat i snart 5 år. Men en dag säger det "pling" även hos henne.

Nu ska jag trycka i mig godis, svepa mitt vin och drömma mig bort till en värld utan problem. Men jag tror att jag ska avsluta dagens blogg med några rader ur en låt som betyder mycket för mig. 

I just want you close
Where you can stay forever
You can be sure
That it will only get better
You and me together
Through the days and nights
I dont worry cause
Everythings gonna be alright
People keep talking
They can say what they like
But all I know is everything's gonna be alright

No one no one no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one no one no one
Can get in the way of what I feel for you
You you
Can get in the way of what I feel for you

When the rain is pouring down
And my heart is hurting
You will always be around
This I know for certain



 

 
Tailsweep Page Counter

Valborgens bedrifter

Valborg är avklarat och Fik@ är invigt. Maten var lika god som vanligt och hör och häpna. Stavros Billemark har tagit in rosé vin till sortimentet. Det är århundradets grej måste jag säga. Sen att Tony kan blanda drinkar som få andra gjorde min kväll komplett. Sedan måste ju påtalas att sex tjejer som bara garvar och sjunger  pooo popopopopooo lite när man vill gör att allt bara är roligt. Fanny var som vanligt, alltså som vanligt för att vara Fanny. Det vill säga hysteriskt roligt och sjukt sugen på sprit fastän hon vet att hon tål typ ingenting. men hon höll ut till halv tre, vilket kanske är århundradets näst största häpnadsväckande grej. 

Efter fik@ begav vi oss till fruängsgatan för att dricka nåt glas vin. Det blev dessvärre inget vin, det blev jack&cola fram till halv sju. Med David, som på den gamla goda tiden, och precis som det ska vara. Men när jag och David sitter i köket och bara snackar skit till morgonens gryning finns en regel. vi ska prata ungefär 50-50 av tiden. Jag vann dock igår med ca 90-10. Antar att det var alldeles för länge sedan jag suttit så med David. Helt underbart är det i alla fall. I det läget är David oslagbar. 

Idag har jag mest drygat mig med "gänget". Den vackra skaran har varit Jag, Fanny, Madde, Mia, David och John. Det blev bråk om soffan så jag fick helt enkelt bära in en säng till vardagsrummet för att inte bittra sönder efter min soff-förlust. Heartbreak Kid gjorde dock allt roligt. Sedan har jag mest trackat David, gjort honom till min personliga bitch samt att konstaterat att han slåss som en tjej.  Tänk att allt detta gör honom så frustrerad. Mindes även en gång då jag och david hade vattenkrig i köket. jag är fortfarande övertygad om att han enbart hade det för att få se mig naken, vilket han typ fick. Jag klädde helt enkelt av mig framför honom efter att kriget var över. han dubbelvann alltså. För jag ser det som en vinst för David att få se mig i mina underkläder medan det är hans största skräck. detta får avsluta dagens bloggande, för nu skriker Madde som en tonåring att hon vill kolla sin Facebook. Som om nånting skulle ha hänt där de senaste två veckorna. I dont think so. 

RSS 2.0