Min enda spontanitet är spontanshopping

Vad är problemet med planering? Jo att allt kan gå åt helvete. Vad är problemet när jag inte planerar? Allt går åt helvete. Dock så gör väl ingen av lösningarna mig särskilt mycket lyckligare, och människor i min närmaste omgivning verkar ha uppenbara problem med mitt kontrollbehov. Men tänk på en sak kära vänner, den som inte planerar har inget att se fram emot. Tro nu bara inte att motala är en verklig plan, gårdagens konversation har sin grund i min mardrömssemester - tillika den som min syster och hennes sambo gjorde förra året. De hyrde en stuga i motala, det var deras första kärlekssemester. Kärleken ska övervinna allt, men i mitt fall skulle den aldrig överleva Motala. Så för er som inte förstod den något märkliga konversationen - man behöver inte alltid hålla sig till sanningen för att ha roligt. Och Madde, roligt hade vi. Sittandes på respektive arbetsplats skrattgråta framför datorn och i tysthet bli identifierad som mentalt labil av kollegerna kan det vara värt. ingen får mig att skratta som min syter.

Nu till veckans spontanitet. Jag gick loss på AppleStore igår. Av ren princip (lite för att iPhone 5 kommer snart - lite för att det otrevligaste jag vet är alla iPhone innehavare som på något sätt tappat sin sociala kompetens/elegans. Ta Thomas till exempel. Han kollar Aftonbladet och Facebook innan han går upp ur sängen varje morgon. i alla fall när jag ligger brevid. men det säger kanske merom mig än vad det säger om honom. vad vet jag. Men inte fan trodde jag att jag skulle bli brädad av Aftonbladet) så köpte jag ingen iPhone. jag köpte en iPad 2 och en MacBook Pro. Datorn för att jag behöver den, iPaden bara för att jag ville. Användningsområde? Jag tänkte skriva dagbok på den i milano. Det rättfärdigar väl en utgift på närmare 4 500 kronor. Men då fick man ju välja gravyr på baksidan. Summan: Tack Steve Jobs - jag ser fram emot presenten. Ingen annan har ju viljan att ge mig några.

En helt vanlig systrarna Gustafsson konversation

jag mejlade Madde idag men några frågor. Som vanligt när vi kommunicerar så eskalerar allt. Vi pratade bland annat om syskontid och vad vi skulle göra min sista vecka i Sverige. Slutprodukten måste därmed läsas av utomstående, förstår ni inte - så förstår ni inte oss.

Madde: ...Nu har jag bokat n oss fyra på vandrarhemmet i Motala hela vecka 32. Det är kanon vet du, för det blir två våningssängar i ett rum. Behöver inte ens boka två rum. Nu är ni skyldiga mig 2 457:- och det kan ni sätta in på konto 8257-8... ... ...-. Vi kanske ska fixa en matburk också där vi kan lägga kontanter så att det blir rättvist eller vi kanske ska köra separata inköp? Din kille har ju en massa muskler, så han kanske äter mer än oss andra?  Vad tror du?

Carro: Angående motala så hade vi en budget på 1500 tillsammans, så vi bestämmer oss för att dela på en våningssäng. vi sover gärna överst då det är så att jag älskar värme. Angående matburk så känns det lite märkligt då jag vet hur era inköp ser ut. Även om thomas äter mycekt så köper vi allt på lidl och från euroshopper och ni (stekare) handlar ju på ICA. Så nej, ingen burk. Dessutom har thomas lite torrfoder kvar från afghanistan som vi kommer att ta till lunch - tillagat på vårt alldeles egna stormkök. Vi ska ju ändå vara vid stranden så vi äter där.
 
sen vad gäller hur vi ska åka dit. Jag har kollat lite bussar. man får gå sista milen till vandrarhemmet - men jag anser att det är värt de. Bensinen är ju så förajligt dyr nu.

Madde: Ringde till vandrarhemmet och kollade om vi kunde få ett rum med tre sängar, men det fanns inte och jag och Jocke kan inte dela tyvärr, Sälen behöver sin space. Men då nämnde jag att Thomas är soldat och kanske kunde använda sina muskler och såga isär en våningssäng. Tydligen ”fungerar det inte så” enligt hon i telefonen. Då kom hon med ett annat förslag och jag tycker att det låter bra. Jag och Jocke får ett mindre rum som tyvärr blir lite dyrare per person, men jag tycker kanske att ni kan bidra lite till vårt rum eftersom att ni har orsakat det här. Ni kommer istället att få bo i ett militärtält så att soldaten känner sig som hemma och du kommer inte tro det, men det INGÅR stormkök! Ni behöver inte ens ta med eget! Jag kollade på bussen, men det verkar lite dyrt. Har kollat runt lite och det verkar som att några ska till Ikea den söndagen så vi åker med dem till Linköping och sen liftar vi resten. Hemvägen får vi se. Kanske kan vandra eller nåt, det är väl inte så långt? Problematiskt om man måste bo i tält då bara, för Jocke verkar ju ha lite traumatiska upplevelser från barndomen. Återkommer när jag vet mer, men ni kommer nog inte få plats i bilen till Linköping, så ni får gärna spåna lite på det…. Det viktiga är att ni kan sätta in 1 506:- istället och då är 384:- för vårat rum som blir lite dyrare på grund av er. Jocke kommer köpa några Stockholmsöl och några 3,5:or, sen har ju han bränt hemma hela vintern. Jag ska ha en dunk med rödvin. Jag tycker inte att vi ska dela på alkoholen för det är så svårt att få det jämt fördelat när det är en dunk.

RSS 2.0