En helt vanlig systrarna Gustafsson konversation

jag mejlade Madde idag men några frågor. Som vanligt när vi kommunicerar så eskalerar allt. Vi pratade bland annat om syskontid och vad vi skulle göra min sista vecka i Sverige. Slutprodukten måste därmed läsas av utomstående, förstår ni inte - så förstår ni inte oss.

Madde: ...Nu har jag bokat n oss fyra på vandrarhemmet i Motala hela vecka 32. Det är kanon vet du, för det blir två våningssängar i ett rum. Behöver inte ens boka två rum. Nu är ni skyldiga mig 2 457:- och det kan ni sätta in på konto 8257-8... ... ...-. Vi kanske ska fixa en matburk också där vi kan lägga kontanter så att det blir rättvist eller vi kanske ska köra separata inköp? Din kille har ju en massa muskler, så han kanske äter mer än oss andra?  Vad tror du?

Carro: Angående motala så hade vi en budget på 1500 tillsammans, så vi bestämmer oss för att dela på en våningssäng. vi sover gärna överst då det är så att jag älskar värme. Angående matburk så känns det lite märkligt då jag vet hur era inköp ser ut. Även om thomas äter mycekt så köper vi allt på lidl och från euroshopper och ni (stekare) handlar ju på ICA. Så nej, ingen burk. Dessutom har thomas lite torrfoder kvar från afghanistan som vi kommer att ta till lunch - tillagat på vårt alldeles egna stormkök. Vi ska ju ändå vara vid stranden så vi äter där.
 
sen vad gäller hur vi ska åka dit. Jag har kollat lite bussar. man får gå sista milen till vandrarhemmet - men jag anser att det är värt de. Bensinen är ju så förajligt dyr nu.

Madde: Ringde till vandrarhemmet och kollade om vi kunde få ett rum med tre sängar, men det fanns inte och jag och Jocke kan inte dela tyvärr, Sälen behöver sin space. Men då nämnde jag att Thomas är soldat och kanske kunde använda sina muskler och såga isär en våningssäng. Tydligen ”fungerar det inte så” enligt hon i telefonen. Då kom hon med ett annat förslag och jag tycker att det låter bra. Jag och Jocke får ett mindre rum som tyvärr blir lite dyrare per person, men jag tycker kanske att ni kan bidra lite till vårt rum eftersom att ni har orsakat det här. Ni kommer istället att få bo i ett militärtält så att soldaten känner sig som hemma och du kommer inte tro det, men det INGÅR stormkök! Ni behöver inte ens ta med eget! Jag kollade på bussen, men det verkar lite dyrt. Har kollat runt lite och det verkar som att några ska till Ikea den söndagen så vi åker med dem till Linköping och sen liftar vi resten. Hemvägen får vi se. Kanske kan vandra eller nåt, det är väl inte så långt? Problematiskt om man måste bo i tält då bara, för Jocke verkar ju ha lite traumatiska upplevelser från barndomen. Återkommer när jag vet mer, men ni kommer nog inte få plats i bilen till Linköping, så ni får gärna spåna lite på det…. Det viktiga är att ni kan sätta in 1 506:- istället och då är 384:- för vårat rum som blir lite dyrare på grund av er. Jocke kommer köpa några Stockholmsöl och några 3,5:or, sen har ju han bränt hemma hela vintern. Jag ska ha en dunk med rödvin. Jag tycker inte att vi ska dela på alkoholen för det är så svårt att få det jämt fördelat när det är en dunk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0