Vem va först?

Jaha. Ännu en trött söndag där inte så mycket kommer utföras. Denna dag började inte heller så bra, eftersom alla de närvarande på söndagsfikan satt i hamnen och fikade. jag själv begav mig till Hellmans. Snacka om lurad. Jim hade dessutom skickat ett mess till alla, förutom mig, om att vi hade date i hamnen. Så mitt morgonhumör hade sig en topp då jag släpade mig fram trött på gatorna i skinnjacka och graderna ute var 20 någonting. Och då ska man veta att jag inte är trevlig i grund när jag är trött efter en hysterisk lördag på Lotsen. Min natt avslutades dessutom med att jag somnade någon gång mellan 05 och 06 för att jag inte kunde sluta hosta och jag hade ingen medicin. Misär var ordet. 

Nu önskar jag att fler läste min blogg än de läsare jag har. kanske vill jag att alla som besöker Lotsen en fredag eller lördag ska försöka att förstå att det är ganska svårt när ca 900 fulla människor bara vill ha mer sprit och vi är tre vi baren. Dessutom är det relativt svårt att veta VEM SOM VA FÖRST eftersom alla dessa människor gått från att vara grottmänniskor till att nu mer likna myror som kryllar. Och ni ska fan veta att ni ser lika dana ut. Så vänta snällt vid bara, fatta budskapet med att Cash is King - alla med plast borde inte få handla. Men huvudpoängen i detta, alla får sprit. Men jag har bara två armar, dock önskar jag att jag var en mänsklig form av en bläckfisk. Dessutom är det alltid bra om ni köper samma saker, kanske inte en rosa pantern, en öl, en smice, en shot, en jäger/redbull och en GT. Det tar tid. Please - spread the message. 
Och dessutom kanske ni kan försöka bli så bra vän med bartendern så att hon litar på er, ställer fram tomma glas och ser till att ni serverar er själva och sedan betalar för det ni har druckit. Så gör mina vänner. Det är underbart. 

I övrigt sitter jag som på nålar hemma i köket. Jag väntar otåligt på John som har varit på peace and love. Det är dock någonting som han lurat mig på, för min love har varit borta i mer än 24 timmar nu och jag börjar bli needy. Men som den gulliga tjej jag är ( ni trodde väl inte att jag va något annat) så har jag köpt en pisang och blommor för i morgon var det ett år sedan vi träffades. Dock blir det inte firande med pompa och ståt för John jobbar hela kvällen. Själv somnar jag väl i soffan och vaknar när han kommer hem. Men nu vet ni alla i alla fall att jag är en romantiker. Just det, ROMANTIKER. 


Ensam och övergiven

Hur Madde fick jobb på Scania är ett under. Hon fattar ju inte ens att man måste hoppa ner ett steg, till den stora rutan för att skriva en kommentar i min blogg, fastän man är anonym. Hon har nämligen skrivit en hel kommentar i namnfältet. Not so smart syster. Tur att min smarthet/snygghet kan bära upp dig. Annars vet jag inte vad familjen G hade gjort. För övrigt så kanske jag gått över till att bli en helgbloggare, men flykten från ön har ju faktiskt frambringat ett socialt liv. Inte för att jag vantrivs med att umgås med Jossan och Yasmin veckans samtliga dagar varje termin, men även de behöver ju en paus från sessan bestyr. Eller har jag fel? Dessutom är jag ganska hetsig när jag pluggar och föredrar som ni säkert alla förstått soffan framför det sociala. Nu finns ingen tid för tv. Jag gör ju så mycket annat. Främst verkar det som att jag äter för jag ser inte att midjemåttet har minskat sedan landningen i Nyköping och jag hoppas väl inte ens på några framgångar på den fronten. Men i höst blir dieten ett omega3 piller till lunch. Inget annat. Jag ska inte deffa, jag ska svälta. 

Nu över till den gångna veckan. Den har varit lugn och harmonisk. Dock har jag fått Sars/Fågelsjukan i näsan så den vittrar sönder likt Michael Jacksons ansikte. Men vem bryr sig. Jag är ju övergiven denna vackra lördag. Varför den är vacker vet jag inte, men jag tycker bara att alla upptagna människor ska ha dåligt samvete för att jag är strandad på fruängsgatan likt en val på en ensam strand. Dock är David en riktig vän och har lovat mig Donkan. Tur att man i alla fall har någon som underhåller fetman. John är i Borlänge på äckel festival. jag antar att han kommer hitta någon sjuttonåring och ha älskog i ett tält. men det är väl sånt man får leva med när musik inte är intressantare än RixFM. Jag kommer aldrig förstå tält och festivaler. De har ju liksom inga stationära toaletter eller duschar. Och hotell finns inte på området heller va? Alltså, not my cup of tea. Madde går runt och luktar rökta räkor och fisk på rökeriet och ska så göra de nästkommande 12 timmarna. Sedan ska hon stinka på Lotsens baksida, där jag kommer att jobba med gud vet vem eftersom mitt team övergivit mig. Mini ska vara ledig, något som inte är acceptabelt. Om jag jobbar med SARS kan väl han jobba trots spritlängtan. Eller? Tessan den lilla grisen är ju statligt anställd och arbetar från måndag till fredag. Om hon inte är förkyld så ska hon ner till hamnen och kolla på 4000 motorcyklar. give me a break Tessan. Okej om det hade vart en klacksko utställning, då hade jag varit där. Men skinnvästar, träskor och fula gubbar med skägg. Inte så jag vill varken börja eller sluta min dag. vad du tänder på får dock står för dig. Nu ska jag tvätta bort gårdagens lukt från alla märkliga gäster på Lotsen. sedan ska jag försöka ge mig ut och fika med Lilla Carro. I have friends after all.    

Fotboll, midsommar och sessans vanor

Jag sitter i köket hemma hos mor och far å har hicka. Det är obehagligt. Det är även obehagligt att mitt sporadiska bloggande börjar bli en vana. Det är nästan en vecka mellan gångerna. Det är för dåligt. Jag vet ju liksom inte hur man summerar en hel vecka! Men jag ska försöka. Jag vet ju som så många andra att Sverige blev utslagna ur EUROPEISKA MÄSTERSKAPEN utav ett icke-europeiskt land. Men jag antar att Ryssland tar fr sig och lever på gamla meriter (stormakt), precis som Anders Svensson. Om vi bara sparkar lagerbäck nu så kanske Anders får stanna hemma nästa gång och Kim får göra det han är bäst på, nämligen spela på den plats som Äckel-Anders spelar. Efter allt detta kan man ju även säga bye bye Holland, jag tror även de kommer sjunga Hiddink for president, precis som koreanerna gjorde. 

Lite midsommarskvaller: Måhända att det inte är skvaller, men en summering är det i alla fall. Sillunchen dukades upp utomhus och efter Linda och carinas tappra kämpande för att alla skulle få sitta på ett långbord, skulle denna eminenta lunch intas. men i enlighet med den svenska midsommaren så började det regna. Det blev lunch inne. Dock blev det mys ute efter lunchen då grabbarna byggde upp värsta tältet över altanen. Dessutom hade vi värdens discoanläggning. Timmy och Tobbe hade såklart med sig "det senaste" från sitt jobb. Inge blev gladare än Fanny. 30 sekunder i på första låten och hon hoppade och skrek samt började i sedvanlig ordning att jucka. Madde var hennes utvalda denna gång. Hon gjorde dock ett fantastiskt jobb och i enlighet med "Bert den sista oskuldens - sparris och bollar" lekte hon porrpåle till Fannys förtjusning. Det blev en match i kubb, vinnarna är ej nämnbara. Det spelades dessutom alias, jag deltog inte, men jag har dock hört att det spårade. Lördagen blev inte alls så tung som jag trodde, det måste ha varit den friska luften jag söp i mig på tipspromenaden. Inte för att skryta men jag tycker faktiskt att Jag, Anna och Madde hade gjort ett fantastiskt jobb. Vi skrattade ju i alla fall och alla fick lära sig lite om varandra. Dock inte David. han visste redan allt. No shit... 

Lördagen passerade utan spänning med jobb på Lotsen. Gästerna var trevliga och jag var väl halvtrevlig. Timmy snurrade skivor, vilket jag uppskattar ofantligt mycket. Sedan jobbade jag med Madde och Mini. Vi börjar bli ett dreamteam - förutom Mini. Men "vi har det bra - vi där bak i baren". 

I kväll ska jag tillägna all min uppmärksamhet till ICA och John. Det blir spontanshopping och mys i soffan. Som jag har längtat. Dock kanske vi har en fnurra på tråden eftersom jag flippade för att han sagt till Kristian att vi skulle äta lunch på Birgers innan jag faktiskt sagt om jag gillade någon mat där. Vilket jag såklart inte gjorde. Så åtta personer fick omdirigeras på grund av min kräsenhet. ibland - när jag tänker efter så skäms jag verkligen över mig själv. Sedan säger jag bara till mig själv: Det är okej sessan. Såklart du är värd det bästa. Och så är skammen som bortblåst.  

Summa sumarum av helgen

Monday, bloody, Monday. Start för dagen klockan 06.45. Det är okristligt. Men som tur är körde min underbara pojkvän mig till jobbet, så allt i livet är ju inte fel. Nu, väl hemma på fruängsgatan, var det dags att ta tag i tvättadet. Pappa lämnade snabbt ifrån sig sina kläder, som om jag vore hans husa. Mamma var otroligt rolig när jag satt på glovet i tvättstugan och pappa ropade: - Vad ska du tvätta nu? Jag: Svart 40! Mamma: - Svart 40, det har inte han en aning om vad det är. Sedan slängde han sina äckliga svarta golfkläder på mig and the story ends. Nu sitter han och läser tidningen och ser ut att trivas med livet. Snacka om att han lever på hotell Gustafsson för en mindre slant. Vem som betalar hyran hör inte till, med tanke på hur bortskämd gubben är. 

Jag kanske ska summera min fantastiska lördag. Fyllan kom trögt och sent. men den kom. Med råge. Efter att ha börjat med fotboll på Lotsen tog vi oss till Fruängsgatan för en liten tacobjudning. Den blev lyckad. De andra spelade alias i några timmar, jag lekte domare en stund för att sedan bedriva tiden med att försöka klä på mig. Jag lyckades till slut och åg väl helt okej ut. med tanke på att jag hade kläder som enbart smala tjejer egentligen får bära så ska jag väl inte klaga. Nåväl, nu till spritintaget. Jag började Lotsen med ett glas rosé. försökte vara smart så jag beställde vin i ett grogg glas. vad hjälpte det? Med ett flertal knallrosa fläckar på min extremt vita tröja vinglade jag runt bland folkmassan. Sedan var det dags att gå på spriten. Min beställning bestod enbart av "Den blekaste redbullvodkan man kan göra" och shotar till mig och Madde. Sedan passerade kvällen, med lite dans och humor. Hittade även en ny kompis vid namn kryckan. Han invaliditet slutade med att jag och Madde fäktades med varsin krycka. Jag bönade vakten om att han skulle slänga ut henne, men tyvärr kände han igen henne så hon fick stanna kvar. Han är numera inte auktoritär i mina ögon. Sedan vandrade vi hemåt för att ha efterfest. Madde och de andra hittade en halvdöing vid Röken och blev lite sena. jag och Jonpa missade dock spektaklet för att vi tog en smartare väg och därmed han jag dricka lite mer än de andra. Sedan slog det mig runt 04 att det vore gott med lite Jack. En halv flaska senare, runt 07.15, vandrade jag mot Johns säng. Han va inte så pratglad när jag kom, så det tog väl någon millisekund innan jag somnade. Skandalerna under kvällen var få. dock har Mia vaknat upp och hört viskande och hångel från kontoret någon gång under natten/morgonen. Vi eftersöker nu paret som hånglade. Dock har vissa personer medgivit eventuell inblandning. Men vet ni något så ring Mia Bjurkell. Söndagen resulterade i 4 omgångars sömn, en icke giltig frånvaro från söndagsfikan, men en underbar söndagsfrukost som min pojkvän kom med ( röda pringles, cola och apelsinmer). Denna dag avslutades med vitlöksbröd hos John samt mys i soffan. Sedan blev jag utförd av honom för att jag skulle hem och sova. Nu blickar vi mot Midsommarfesten i Opperby, som kan bli årets fest.  

Fredagen dagen då vi skrattade på jobbet

Jag blir besviken på mig själv över det lite halvtaskiga bloggandet. Men idag känner jag att orden ska få flöda en stund. Min pojkvän drog nyss för att jag inte orkade hångla (lång historia så jag tar min version - den är ju oftast den sanna. Typ.) . madde skulle dammsuga och kom in i ett städflow så henne ser man ju inte röken av. men snart kommer Mia och då åker rosévinet fram. Sedan är det ju fotboll. jag tror att jag och Madde genomförde en lyckad kupp igår. Sist ut från Lotsens baksida var vi och med en egengjort tryckt lapp bokade vi det bästa bordet på baksidan tills idag. det är ju bokningsförbud, men om alla är riktigt förvirrade så tror de kanske att det är bokat till några viktiga gäster. Förvisso är vi ju det, så bokningen känns rätt. 

Gårdagskvällen var magisk. jag skulle kunna säga tack till Mini och Madde för en bra jobbinsats, men jag tackar bara Madde. Mini var mest bara i vägen, han drog in 4 kronor i dricks, han lämnade alla sina sminkgrejer på baren och hans nalle försvann under kvällen så förtvivlan var ändlös. Stackars lilla kille. Skämt och sido, men han skrev igår när han kom hem på jobbet att han behövde Valium för att han hade jobbat med systrarna G. Men allvarligt, bara för att vi är snabba och han försöker jobba i högt tempo (vi tar inte en gäst i halvtimmen) ska han ju inte behöva inta illegala grejer (är valium illegalt?). Dock tror jag att till nästa arbetspass kommer han tjata ihjäl sig för att få jobba med Mig och Madde. Då blir det inte Valium till lilla Fredrik, då blir det E - så att även han får upp farten. jag kan ju inte hjälpa att jag är både snabb och snygg. I övrigt ska väl anmärkas att jag under gårdagen fick ragg av en slemmig portugis och en 18-åring student som sjöng piece of me från flaket i kortegen. Jag har aldrig känt mig snyggare. Fredagen avslutades med ett extremt krig med öl, is, cola och vatten. Det blev lite mer att städa än vanligt, speciellt för mig och Madde eftersom mini bara ville pussa på sin återfunna nalle. Men väl hemma i sängen hörde jag morgontidningen dimpa ner i brevlådan och sedan somnade jag in. 

Ikväll händer det. Det är fotboll och fest. Vi hoppas på fotbollsfest. Med Kim i stället för Anders, och Zlatans näsa som nickverktyg samt Petter hanssons fantastiska knän och smalben tror jag detta kan gå vägen. Det behövs kanske en insats från någon benkapare så att i alla fall en fem-sex spanjorer sätts ur spel, men det ska ju inte vara några problem. Låt Anders spela en stund så är det väl lugnt. Han kan ju bara skylla på att han kollar i kors hela tiden och fokuserade blicken på fel sak. Den sneögda lilla saken. Detta är min taktik inför dagens match. Sedan hoppas vi på livstids avstängning för lilla Anders så att Lagerbäck fattar att Kim is tha shit. Men jag antar att han ringer in Brolin i stället, med de uttagningar han gör. 


Som avslutande ord bara. jag fick återse en gammal vän vid namn Thomas igår vilket värmde mig i hjärtat. Jag har saknat honom så. Och sen en liten pik till lillchefen Simon. Bara för att man skrattar på jobbet är man inte full. Bara för att jag skrattar överhuvudtaget är jag inte full.

Jag är vuxen

Det tjatas och tjatas och tjatas. jag har saknat att blogga men jag hinner inte. Syster min kan inte respektera att jag faktiskt jobbar, kollar på fotboll och dricker vin. Vet ni hur jobbit det är att ha ett dagtidsjobb? Det betyder liksom att man faktiskt kan roa sig på eftermiddagar och kvällar. Man blir ju utbränd av att ha ett liv. Tv-tablån består nu enbart av fotboll, i begränsad mängd. fattar ni att livet i Visby är som bortblåst? Jag kollar inte ens på Gossip Girl! Livet kan inte bli mer underbart, bortsätt från gossip girl avsaknaden. Men jag känner mig ändå levande. Liggsåren från första året som student börjar läka. jag försöker även mogna i min yrkesroll och som människa. Jag dricker alltså nu enbart 4 dagar i veckan och läser DI. Snacka om att jag är vuxen. 

Nu vill jag bara tysta alla de "stora". Det vill säga tyst Ekvall, tyst Perlskog, tyst Bank, tyst Olsson. Jag har ordet. Fotbolls EM är magiskt och stort. Nästan lika stort som Zlatans näsa. Den känsla han skapar på Lotsen och inom oss alla när han gör det han är bäst på är obeskrivligt. inte ens min Mac kan skriva ner de orden. Alla de som inte förstår sig på fotboll, förstår inte. jag tror inte de kan känna glädje, ängslan, oro eller spänning krypa i deras ådror. Men jag har känslan och jag älskar den. Så om jag befinner mig i delirium på lördag, fråga inte - le bara. Sedan kan jag bara säga att Anders Svensson var em av de bättre i det svenska laget mot grekland, jag erkänner det och ångrar mig starkt, men det betyder inte att han borde spela. Vissa matcher när anders nuddar bollen saknar jag Håkan Mild. Och jag hatar Håkan Mild. Men inte alls så mycket som jag hatar Andreas Andersson. Den lilla råttan. Han och Anders är så lika. Mediokra svenska spelare med samma taskiga frisyr som lever på ett gjort mål för minst 8 år sedan. Båda på fasta situationer. Hata är ett starkt ord men jag kanske kommer använda det. Senare, Andreas lever ju fortfarande och Anders tar fortfarande Kims plats.Nu har jag använt mina ord. Jag återkommer, kanske i morgon. jag har ju faktiskt liv utöver bank och fotboll. Eller inte. 

Uppdatering fastland

Hej alla sommarläsare. Ni är väl kanske 10 stycken, man jag förstår er. Jag skriver idag för att det är dags att plita ner några rader igen och för att Susanne begärt det. Hon får ju inte tro att jag har blivit högfärdig sedan jag blev fastlänning. Nå hur har den senaste veckan varit då Caroline? Ja du Caroline, du har ju jobbat på brännan. Och till alla som säger att du är röd, kan jag bara svara en sak: era färgblinda jävlar jag är BRUN! Den gångna veckan har bjudit på några grillningar, ett biobesök för att jag och John skulle hämta upp en full Madde i Södertälje. Jag måste säga att vi kommit långt i globaliseringen när en blondin vågar supa ner sig i Södertälje. Bra världen, bra anpassning. Jag måste väl kanske nämna några ord om förra fredagen också. Det råder skilda meningar om jag var topp 30 eller topp 3 vad gäller fyllan på Lotsen. Om jag var topp tre så vill jag gärna se mig som vinnare eftersom nummer 2 är den första förloraren och om jag ska göra någonting så ska jag göra det ordentligt. Hade jag tagit med mig pappa så hade kanske han vunnit, för karln drog i sig en hel del. Per höll sig dock lugn, dock spelade de båda inte så bra golf på lördagen. De skyllde säkert på vätskebrist. 

Idag tar jag nog solpaus eftersom jag redan är äckligt BRUN. Sedan behövde jag tydligen tvätta också. Att mamma fortfarande inte anställt en hushållerska. Jag får ta upp det med henne i morgon när de kommer hem från Gotland. Igår gjorde jag Lotsen premiär, och jag slog klackarna i taket direkt och gick in i servisen. Jag har inte jobbat servis där sedan 2005. men jag skötte mig. Jag möttes av Simon som sa: -du är servisansvarig idag. Okej tänkte jag och undrade om mitt första beslut skulle vara att lära mig bordsnummren eftersom någon idiot har fuckat up det så extremt fungerande systemet. Den människan skulle jag vilja ha tag på. Senare på kvällen fick jag placera mig i bakbaren. Om man nu vet att man ska jobba där kan man ju se över strukturen. IdiotCarro hoppade nämligen in utan att ha reka. Så systeryster fick allt leka 20 frågor under kvällen. Dessutom så jobbade jag med Mackan Bergström, vilket är hysteriskt roligt eftersom han har bott i Aussie i flera flera år och den stackars killen kan ju aldrig sluta prata. Men det glädjer mig för när klockan är 3 är inte jag pratglad, men han pratar och pratar. Nu är det dags att fika med gänget, men vem vet jag kanske bloggar i morgon också. Och på måndag blir jag banktant igen. I cant wait. 

RSS 2.0