Bonjour

tack för alla kommentarer om mitt liv i Paris. Kul å veta att så många bryr sig. Det jag försöker säga är i klartext. jag har inga kompisar och ingen som saknar mig. Men för er som inte bryr er om mig kommer jag ändå blogga. jag gör allt för att slippa plugga. det är ungefär så min dag har sett ut. Jag har lagat mat, duschat, facebookat enormt mycket. Jag sitter även och drömmer om London, dit jag förhoppningsvis ska resa om cirka 2 veckor. Men först så ska min älskling komma till mig. Tänk er alla ni som är ensamma i kalla sverige. jag ska få vara kär i romantikens stad. hah. Och efter denna underbara period ska jag åka till London och shoppa skor. Life is wonderfull. Nu kanske ni tänker London!? jag tänker; varför inte? Det tar cirka 2.15 med tåget från centrala Paris till centrala London. Sedan blir det shopping och mys på hög nivå. jag kommer att åka dit med Kate, min australienska kompis. Hihi. Hoppas bara att hon lärt sig förstå min humor tills dess. Vi satt och pratade om resan igår och hon föreslog att vi skulle gå ut nån kväll. Självklart så varade jag, nej jag har ingen lust. jag har hört att london inte är kul. Lilla flickan trodde på mig. Märkligt! Jag kanske inte riktigt kan kommunicera på humoristisk 
engelska ännu. Jag ska öva. men först ska jag studera lite Business ethics. 

Bisoss 

Paris - it's not all about the wine and fashion. right?

Hur har ni det hemma i Sverige?? Har ni väntat länge på att jag ska uppdatera er om hur jag har det i fashonistonars-favvostad? Tänkte väl det. Och jag kan berätta att det har hänt en del. Tänkte bara klargöra en sak. Min blogg kommer förmodligen i ett par månader vara mer information om mitt oerhört intressanta liv än en sarkastisk bitterblogg. Vad ni föredrar vet inte jag, men det spelar ju ingen roll för det är ju jag som bestämmer. Right?

Såg att senste inlägget handlade om skridskoåkning i paris. sagt och gjort. Och jag rockade kanske inte, men jag såg i alla fall inte ut som indierna som typ såg is för första gången i sitt liv. They ain't got shit on bambi. Roligt, men också farligt. Det gällde att vara vaksam och kanske göra en snygg manöver alla Forsberg. kan bara tänka mig hur det hade sett ut om man fick använda klubba. Då hade nån helt säkert klubbat ur några hjärnceller ut mitt huvud. 

jag har även upplevt min första Australia Day. mycket intressant. De verkar lite konstiga i det där landet i söder, eller vart det nu ligger. och då handlar det inte bara om hur hysteriskt de försöker skydda sitt ekosystem (När jag hade tv kunde jag kolla på Barder Control - eller något liknande) utan deras totala förakt mot en livsstil som kallas Bogan. Tänk trashig tonåring med de minsta stringtrosorna som finns och typ neonfärger. Tänk er killar med shorts a la Ralf Edström och ett tacky linne a la alla killars modemissar varje sommar. Nåväl, en upplevelse som sagt. 

Sedan har vi ju in extremt omtalade kulturella sida. Jag va på le Louvre förra söndagen, smått bakis. Men va fan det va ju gratis. Sparar man in så har man råd med Louboutin om cirka 30 år. hur som haver, Monalisa satt där på en vägg och var lika ful som alltid. Det kan ju inte ha varit allt för svårt att skapa kända tavlor förr i tiden. Måla en ful kvinna och skapa en myt kring henne, et Voila! Som om jag skulle måla av Madde och sprida rykten om min tavla och om 800 år kommer alla att älska den. Äh, skulle inte tro det. jag fortsäter bara att arbeta vidare på "den nya bibeln". Passa dig så jag inte utnämner dig till judas. Väl inne i denna gigantiska byggnad lyckades jag även smygfota några Picasso tavlor. Totalt förbjudet, men va fan a girl's gotta do what a girl's gotta do. You feel me? (Mitt nya getto-snack, om ni undrar). 

Sen har vi shopping. Hah, jag gör mitt bästa. men alla kläder är antingen på rea och är fula eller gjorda för petit-människor. Jag är varken så fattig att jag måste handla på rea eller så smal att jag kan köpa kläder. What to do? Jo ni förstår, mina fötte växer inte i takt med mitt arsle så jag fokuserar på skor. Hah. Tre par so far. Dock ett par löparskor, i hopp om att min bakdel ska minska. Tror dock inte med med tanke på att man kan köpa ett sexpack med Lion för ringa två euro. Sug på den ni. Personligen har jag avverkat några förpackningar och är i min nya umgängeskret känd som tjejen som alltid pratar om hur bra allt är i Sverige, godis samt kombinationen svenskt godis. Bjöd dock människor på Ahlgrens bilar på en fest i lördags, och det var succé så vad kan man säga. I ain't to stupid after all.  

Vi kanske slutligen ska tala om mitt övermod vad gäller alkohol. Förra fredagen drack jag bara lite, på vägen hem fick jag dock enorma matcravings, någonting som också diskuteras emellanåt i Paris. Men va fan, man måste ju äta. Visst? Nåväl på lördagen var tilltro till mitt spritsinne totalt ofokuserat. jag och min roomie Ellinor köpte en flaska smirnoff, en flaska Passoa och lite juice. Fest va det här. Sedan anlände vi till en fest med ca 20 personer som alla ska leka en lek. den kallas numera Paris Cup of Death. Jag slaskade på flitigt i mitt lilla plastglas, tyckte inte det tog. Men så plötsligt small det till. Paniken över värme i rummet och ett yrsel som heter duga - jag fick panik och stack ifrån festen. Som tur var va den i grannkåken så jag hade inte så långt hem. Väl hemma spenderade jag två timmar i hopp om att jag skulle spy, bara för att helikoperkänslan inom mig kanske skulle avta lite. Min enda längtan var att få sova på badrumsgolvet. Dock är det kanske inte den plats som är nyrenoverad i min lilla koja, samt att jag känner mig inte riktigt så "hemma" ännu, så det vore synd att skrämma mina flat-mates. 

Kvällen ska spenderas med vänner på en närliggande restaurant. Det blir en lugn kväll, för i morgon ska vi ställa till med kalas för min flatty som fyller hela 21. Det är gammalt för att vara Paris, så jag om nån kommer fira. Yeeha. 

Ni kanske vill se i bilder hur livet i Paris är, så please enjoy. 
                 

Det får duga för denna gång. Nu vet ni lite om livet i Paris. Saknar er alla!

Au revoir! A bientot!

RSS 2.0