Because I got high

När jag startade dagen som polsk städerska va jag väldigt positiv till mig själv. Jag tänkte liksom att jag måste ju vara världens bästa kompis som flyttstädar åt David. Sedan tog den tanken en vändning, och jag insåg att jag är ju faktiskt en vän som kan köpas. Inte så smickrande, men insiktsfullt. 

Så nu sitter jag här, hög på fettlösande rengöringsmedel och en och annan öm muskel i kroppen. Och så inser man, jag ska ju snart vara på nästa ställe och bli passivt hög av annat. Det är ju Raggae och skakväll på Skeppet. Det  betyder förmodligen att stället kommer att vara fullt av människor som snor dricksen på bardisken för att ha råd med den där första och sista ölen. Men vad gör väl det? För övrigt så tror jag att jag kommer passa in som handen i handsken då jag faktiskt har en början till en enda stor dreadlock i bakhuvudet. Jag har döpt honom till Alberts brorsa, eftersom den riktiga Albert hastigt fick lämna oss för några veckor sedan då jag besökte frisörsalongen klippt och skuret. 

Jag kände precis att jag kanske är bakis, från en fylla som var i torsdags. Men konstigt när man måste supa ner sig fullkomligt och totalt eftersom jag satte min fot i en lokal där jag var en lika stor misfit som Obama skulle vara i Ku Klux Klan. och ja det går att göra såna jämförelser, eftersom man i det fantastiska landet Sverige får säga vad man vill. 

Den fjärde och sista delen av dagens inlägg får jag nog ta och tillägna CSN. Bara av den enkla anledningen att jag tänker be dem att dra och stoppa upp sitt annuitetslån i några månader. Jag ska nämligen återgå till att bli bankkvinna inom det närmsta. Kul för mig, och kul för det lokala näringslivet. Jag va på Lava med mamma idag och ska väl snällt erkänna att det är inte et plagg som kommer införskaffas inom den närmsta framtiden. Och nu kan jag helt enkelt motivera inköpen för BudgetUlf, nämligen att det är arbetskläder. Är inte livet bra fantastiskt? 

Ungdomsbrottsling

Man skulle ha blivit ungdomsbrottsling. Då skulle jag lagt pengar på hög så jag slapp pensionsspara om några år. Och grejen är att i det svenska rättssamhället så får man bara lite ungdomsvård, vilket betyder att man får bo på ett bättre B&B än vad man hittar längs autobahn i tyskland. Jag hade inte klagat. 

I stället valde jag som ung att jobba som en galning. Och vad är tacken? Att jag får skatta för pengarna. Hallelulja! Det är alltså mina hårt ihoparbetade pengar som sedan leder till att vi kan låsa in nån liten ligist som senare kommer att vandra omkring på gatorna och göra om samma sak igen, för att återigen checka in på det trestjärniga B&B.t. Jag tycker att de i alla fall ska få jobba lite, och då menar jag inte att de ska laga lite mat åt de andra på avdelningen. Det ska va riktigt slavarbete, så de lär sig. Upprinnelsen till morgonens funderingar är att man tydligen kan starta en mordbrand och sedan bli "inlåst" i mindre än ett år. Ska vi tycka synd om pojken också, han är ju trots allt bara 16!?

Nu ska jag ut och vandra i solen. Och fort ska det gå och långt ska det va. Det åts en del igår. 

Tidigt bloggande

Kanske ett lite väl tidigt inlägg, för frågan är vad jag ska göra resten av dagen efter att detta är publicerat. Jag har pluggat klart allt för den här veckan och har som de flesta redan vet inte skaffat mig den där givande enmanshobbyn. Jag måste dock säga att de senaste dagarna har varit helt okej med sysselsättning, jag har och göra på dagarna och på kvällarna så vill faktiskt folk leka med mig.

Igår va jag överlycklig över att jag skulle få gå på hockey, men väl där så insåg jag att varmkorven kom att bli höjdpukten. Så när Fredrik föreslog att vi skulle lämna PEAB-hallen innan matchen va slut för att inta fik@ så blev ingen gladare än jag. Dock sabbade det lite av min träningsdag då jag lyckades äta en Kycklingwraps på några millisekunder, så jag måste ju säga att deffen går sådär. Men jag ska ju inte till Rom förrän den 21:a oktober så jag har väl tid att bättra mig. 

Övriga veckan här ser ljus ut, jag har fullsysselsättning varje kväll. Stavve är rädd för att han ska slita ut sig så jag får jobba ikväll (även i morgon om jag vill), dock så måste jag nån gång få inte lite viktigt vin i mina ådror så jag passar nog på arbetspasset i morgon. Fredagen bjuder på hårt arbete på Skeppet, precis som lördagen. Har insett att jag bara jobbar bar på lördag så jag kanske hinner äta nåt gott innan. Den som lever får se... 

promenader, boybands och en familj

Oj oj oj, endorfinkicken idag har fått mig att bubbla av idéer. Först och främst, jag hade bestämt mig för en lugn morgon utan någon speciell aktivitet. Dock så kallade vädergudarna på mig och solen gjorde mig extremt motiverad till att gå ut och promenera. Det blev en långpromenad där jag upptäckte att jag verkligen är en extrem betongmänniska. Jag tycker liksom att jag är värsta duktiga skogsmänniskan då jag går på en asfalterad väg mellan två skogar. Att gå i skogen kommer inte på tal. Min ständigt ökade fobi för grodor och sniglar är liksom inte okej. Grodor är kanske det äckligaste som finns, de hoppar och är opålitliga (ungefär som de flesta killar man träffar). Men ni kanske undrar varför sniglar är så läskiga. Ja det är väl inte direkt så att de hoppar på en och gör en kickspark i bröstet på mig, men bara tanken av dem får det att klia på hela kroppen. Dock kan ju en annan orsak till kliandet vara den avtagande obefintliga solbrännan som har bestämt att flagna bort. Hur kan man tappa färg som man inte haft?

Promenaderna denna vecka har ledorden boybands och kvinnliga (gamla) idoler. Westlife och Backstreet Boys har sjungit för mig under flera promenader nu. Igår till exempel så avverkade jag två, så jag har sett de flesta statsdelar i Nyköping de senaste dagarna. Tänk va lite fritid kan få en att göra. Jag skulle ju inte ens promenera idag, för att jag har bokat in mig på två spinningpass i kväll. Men helt ärligt, jag gör ju mitt bästa för att transformera rumpan från flytande till fast form. Det går sådär. Jag antar att det är karma eller nåt. 

Andra tankar under dagen har kanske varit hur lite min familj vill engagera sig i mitt ointressanta liv. Jag tänkte att jag och pappa skulle ha lite far-dotter-tid idag och gå på hockey. Men han HINNER inte. Ursäkta mig då, men jag trodde att hans liv gick ut på att ta hand om sina barn? Madde och Kula sitter ju ihop som ett plåster på ett sår, och jag tänker fan inte va femte hjulet. mamma är okej, men om hon och jag ska gå på hockey så måste jag liksom ta på mig extra tröjor för att hon slåss så mycket när hon ska flaxa med armarna och skrika "skjut,skjut" så fort en spelare passerar den röda mittlinjen. 

Nu ska jag bege mig in i mikroterins värld där dagens kunskap ska bli utbud och efterfrågan. Det kan ju inte vara så svårt. Jag tror jag fattat grejen genom att bara dra paralleller till min privatekonomi, jag har stor efterfrågan på pengar men ett jävligt dåligt utbud. 

Kort och gott

Det har varit en omtumlande men ändå bra dag. Jag försöker mer och mer att acceptera min livssituation, mina livsval och den vardag jag nu har framför mig. Och jag tror att det kommer gå bra. Jag sätter punkt för en del av mitt liv, och nu börjar ett nytt kapitel. Vi får se vad det kommer att erbjuda, men hoppet är det sista som dör så jag tror ändå att det kan bli en bra fortsättning på 2009. 



CSN lyser upp dagen

Jag gjorde precis ett besök hos CSN. Herregud, nån måste slagit i huvudet med tanke på hur mycket de tänker betala ut till oss studenter. Nu är alltså studielånet uppe i 7820 spänn i månaden. Fattar ni vad man kan köpa för det? Om man går till Nathalie Schutermann så får man ett par Louboutin, om man går till Din sko kan man lätt gå hem med 12 par. Själv ska jag ekonomiskt spara denna fina inkomst för utgifter som sprit i Rom, en månad i Napoli och så vidare. Shoppingen måste vila nu, dock så måste ju lite fler klänningar inköpas. Men det ser jag som ett nödvändigt ont, när jag ska finna motiveringar i min kalkyl. 

Jag tänkte också köpa mig ett internet, kan ju tro att det är på tiden att pappas uppdateras. Måste dock ge honom lite beröm, för jag kunde nyss lyssna på en hel låt på youtube utan att det hackade. Vilket halleluljamoment det va. Kanske ska nämnas att det var Eros som underhöll också. Helgen präglas av lite märklig musik, då jag till gymmet igår försökte rocka loss till westlife på löpbandet innan jag fick outhärdligt håll. 

Dagen idag bjuder på en lunch jag inte är sugen på, lägenhetsvisning med syster, ett tungt pass på gymmet eftersom jag typ åt upp en godisskål igår som rymdes i en champagnehink. Ni fattar kanske själva hur lätt det är att hetsäta ur en sån va? Nu måste jag kolla riset på spisen. Ciao! 

Klacklördag

Om man gillar skor så gillar man skor. Jag ock Anna åkte 26 mil igår för att köpa skor. Sagt och gjort. Visst trillade ner lite kläder i en påse också, man måste ju shoppa på sig lite korta klänningar inför Roma med Fanny. Det är skönt att åka till ett land där man kan vara sig själv, längst av alla och med kortast klänning. Det är ju så livet i Rom fungerar, om man heter Fanny och Carro. 

Det trillade även in ett litet sms igår som snällt hänvisade mig till OKQ8 där det låg ett paket och väntade. Det var ännu ett par skor, och damn it de har klack. Den materiella lyckan denna vecka är som ni förstår, total. 

Denna dag har bjudit på massor med trevligt, en helt ensam Carro spenderade förmiddagen på gymmet. Det är så skönt när man kan få svettas i fred. Sen bar det av till stan för sommarens bästa skvallerfika. Me like. Det finns ju lite att prata om när vänner får utskällningar av rabiata ungdomar som senare sover hos polisen. Vissa delar öppet och hjärtligt med sig av singel-tips, sedan kan man ju alltid njuta av lite spy-galla-över-såna-som-vi-inte-gillar-människor prat. 

Nu ska jag nog inventera skogarderoben. Jag är återigen förpassad ur mitt hem då Moster och morbror är på besök tillsammans med lite fler Eskilstuna bor. Det är nämligen idag som Nyköping vs Eskilstuna har årets golfduell. Jag tror mest att den är för spritens skull, så det vore skönt med en ledig lördag då pappa bjuder på sprit och sen skulle jag kunna dansa sönder asfalten på Skeppsbron då Jacob och Gabriel bjuder på en I Love House kväll. Det kommer bli magiskt. I alla fall för mina öron. Vi får väl se vilket klientel jag ska servera under kvällen, för igår var det inte direkt de mest magiska gästerna vi haft under sommaren. Tydligen. 

Choose

Som ett barn på julafton sitter jag spänd och väntar på att få gå till jobbet på Banken. Det är ju sista dagen för sommaren. Det betyder att 38,5 timmars sysselsättning varje vecka ska fyllas med nåt annat. Undrar om jag kommer klara 38,5 extratimmar på gymmet. Skulle inte tro det, men skulle behöva det. Dock ser jag positivt på framtiden. Pratade med "chefen" igår, så jag ska minsann återvända till Fik@ som anställd. Det är äkta lycka. 

När vi ändå är inne på lycka som samtalsämne så fick jag mig minsann ett litet leende på läpparna i morse. Det värmer min kropp då jag läser morgontidningen och ser att det ska öppna en ny skobutik i Nyköping. För vill man köpa skor i dagsläget, ja då gör man som jag och Anna åker till Linköping. Jag ser mycket fram emot vår roadtrip i morgon, för att sedan bege mig till Skeppet där jag kanske kommer att hångla med Nicke Borg. Senast han va på Lotsen så såg jag ju honom i morgonrock (helt säker på att han va naken under), så nu är det kanske dags att ta vår relation till nästa steg. Vi får se vad han är sugen på. 

Dags för tandborstning och packning av gymväskan. Until next time...

Carros onormala dag

Okej, är det nån som har numret till psyket? Madde vill nämligen checka in mig. Mitt liv som distansstudent (livet som inte ens har börjat) är verkligen annorlunda. Jag var förpassad till Fruängsgatan 62 i natt för att Mami och Papi hade lånat ut min säng till Per. Detta resulterade i att jag kollade på film och höll på att somna i soffan, men jag släpade mig till sängen till slut. Såg till och med hela filmen. Dock hade jag glömt min bok, vilket sög. Nåväl, ögonen öppnades vid 06.57, men det är ju okristligt att gå upp då, när man är mellan två jobb och emellan studier. Så jag väntade vänligt till cirka 08.15. Då gick jag loss med dammtrasan och dammsugaren så innan klockan slog 09  var Maddes lägenhet ren. Då begav jag mig till min numera stabila bostadsadress Fruängsgatan 9 där morgonkaffet smakade bra. Det tog några minuter innan dampen attackerade min kropp, så jag begav mig ut på en morgonpromenad. Nu är jag hemma från den, hade dock ett pit-stop på Skeppet där jag snackade lite skit med Kim och PJ. Nu sitter jag otåligt att väntar på att Madde ska ringa för att meddela viktig information - spännande, jag vet -. Under tiden tror jag att jag ska ringa H&M och komplettera min beställning som bör anlända nästa vecka. Har nämligen köpt ett par mysbyxor som är så sköna att jag har flyttat in i dem. Så om det fins fler färger, måste jag ju bara ha dem. Enkel logik. Nu ska jag fundera över vad jag ska äta för äcklig lunch, för att sedan ladda inför tre pass på gymmet. man undrar ju hur jag tänkte!? Sedan ska jag kvalitetstida med syrran. Hoppas hon bjuder på nån dyr och fin mat.

För övrigt så är det T - 7 dagar, sedan kan man flytta in på Fik@ igen. Jag säger som Fylking, ÄNTLIGEN! 

Italia - arrivero !?

Sitter och ser på gråt-tv men jag orkar faktiskt inte gråta. Känslorna har liksom lämnat kroppen för en stund. Sofia Löf skrev nåt bra på sin facebook idag som kan bli något av ett mantra för hösten "Before I fall in love, I'm preparing to leave her (him)". Vi får väl se om jag kan leva som man lär, men jag har ingen kärlek att ge för stunden. Och nån slampa har jag ju aldrig varit så jag lär ju inte bli nån nu heller. Ensamheten - here I come -.

Dock tror jag på Gud idag och att han vakar över mig. Jag fick nämligen en briljant idé för några timmar sedan. Allt jag har just nu är tid och mig själv. Så vad ska jag göra? Jo jag ska göra något som gör mig lite mer levande. Jag hade tänkt mig fyra veckors fältstudier på en språkskola i Napoli. Stan uppfyller alla kriterier: italienare, ett fotbollslag och maffian. Dessutom tar tåget till Rom en piss-kvart. Så jag planerar in la dolce vita den 9/11. Vi får väl se hur långt jag kommer med denna plan. Buffertgubben till pappa försöker nämligen omdirigera mina livsupplevelser till att jag ska ta körkort i stället. Jag undrar hur många gånger jag måste säga: Körkort är till för människor som inte har någon som skjutsar dem eller som inte har råd med taxi. Jag har båda. 

Slutligen ska jag bara omnämna en tanke som slog mig idag. Mr Bolt springer 100 meter på samma tid som det tar för mig att få igång löpbandet. Det tåls att tänka på...

Kontaktannons?

Om exakt fem dagar är jag tillgänglig som aldrig förr. Och nu tror kanske ni att jag syftar relationsstatusmässigt, vilket inte alls är fallet. Min blogg är ju inte direkt en kontaktannons. Det lär ju alla flitiga läsare veta, med tanke på att man i en sån marknadsför sig själv, vilket jag inte riktigt lyckas med alla gånger. Dock, om någon extremt snygg kille i 25-års åldern råkar läsa detta, gärna fotbollsproffs med en inkomst på cirka en miljon i veckan, hör gärna av dig.

Tillgängligmässigt så syftar jag såklart på att jag om fem dagar är relativt redo att pimpa ut mig själv på arbetsmarknaden. Dock får jag ju inte tjäna mer än nån 1000 lapp i månaden så jag antar att inte ens Samhall kommer ringa. Men vad gör väl det? Jag kan ju shoppa upp min extremt höga månadsinkomst, som helt plötsligt har rusat iväg till 7 800. Det räcker ju nästan till mina drömskor från Louboutin. Nästan. Jag väntar fortfarande på att Euron ska krascha och ha ett motvärde i svenska kronor på cirka 0,01. Då jäklar ska det shoppas skor. 

Nu är det dags att göra sig redo för lunch-spinning. Ska bli frigörande då jag spenderar dagen på fruängen nio för att rensa ur gamla garderober. Gissa om jag har gamla kläder som ligger och samlar damm...

Woman looking for a hobby

Man kan ju undra hur länge sedan det va man var här. Men nu är jag här, and I'm all yours. Bloggande kommer återigen att bli en stor del av min vardag. Livet med ledordet "flexibel" börjar nämligen snart. Som distansstudent försöker jag förgäves nå ut till mina vänner som ska tipsa om en enmanshobby, det går dock sådär. Det enda halbra alternativet är nätpoker. Dock medföljer vissa risker i detta alternativ, nämligen att Carros shoppingbudget gå till många dötimmar på internet. Dessutom har jag läst att dagens unga spenderar allt för mycket tid vid datorn och det gör dem tjocka. Don't wanna go down that road. Så jag har väl tänkt mig att spendera cirka fyra timmar om dagen på gymet, tror dock inte att den lilla muskelmassa kommer klara av den chocken. Det blir nog snarare en och en halv. Restrande timmar kommer säkerligen spenderas till att förstå algebra på ett så konstigt språk som engelska. Sedan ska jag försöka förstå mikroekonomi, vad nu det ska vara bra för. Dock ser jag fram emot studier i italienska då detta är ett språk som naturligtvis behöver praktiseras, vilket helt ovätat inte leder till studieresor till Italien. Den första resan är redan bokad och går av stapeln den 21:a oktober. Sedan ser jag gärna att jag och min far ska spendera lite kvalitetstid i Roma och se på Roma-Lazio den 6:;e december. Detta för att jag ska kunna stryka den aktiviteten från "saker jag måste göra innan jag dör lisan".

Om vi nu ska återgå till hobies som kan vara för en person och en person allena så tror jag att det närmsta hoby jag kommer komma under hösten är antingen stabilt godisberoendeätande eller nätshopping. Det kan bli farligt, till och med farligt dyrt. Dilemmat i mitt liv är ju tvärr att jag under sommaren transformerats till "Singel-Carro" (inte helt oväntat med tanke på att ingen kan stå ut med mig i allt för många år, Jag tackar dock John för ett tappert kämpande. Jag tycker att han gjorde det bra). Dessutom har jag haft två jobb under sommaren och hunnit med precis allt som jag har velat på min fritid. Så när allas semester va slut och de skulle återvända till jobbet med en extrem ångest så föddes min ångest över att jag ska sluta jobba snart. CSN (med sin jävla storebrosövervakning) kommer inte tillåta mig att arbeta ihäl mig samtidigt som jag pluggar, så om jag inte får jobb på nåt cafe i stan där de betalar 50 krnor svart i timmen så ser det ut som att många timmar ska slås ihjäl under hösten. Vi får väl se om jag kommer förlja Oprah och våra bästa år slaviskt eller liknande. Nu ska jag dock ladda inför mina två träningspass i morgon och slänga i mig lite pasta. Sedan ska jag njuta av Usain Bolts uppvisning ikväll. Det luktar världsrekord.

RSS 2.0